Mal Bildirimi Beyanı

Ekte sunulan MAL BİLDİRİMİ FORMU'nu indirip el yazısı ile doldurarak memurumuza teslim ediniz.

Sayı: 82960671-903.06.01-E.38769207.01.2020

Konu    : Mal Bildirimi Beyanı

İlgi : a)19/04/1990 tarihli ve 3628 (04/05/1990-20508 RG) sayılı Mal Bildiriminde                                   Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu,

b)10/08/1990 tarihli ve 90/748(BKK) (15/11/1990-20696 RG) sayılı Mal                                      Bildiriminde Bulunulması Hakkında Yönetmelik.

c)Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 24/12/2014 tarih                     ve 6838368 sayılı yazısı.

d)Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğünün 30.12.2019 tarih ve                                 26108462 sayılı yazısı.

e) İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 31/12/2019 tarih ve 26231572 sayılı yazısı.

3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu ile bu Kanunun uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen ilgi (b) Yönetmeliğin 11 inci maddesi hükümlerine göre sonu (0) ve (5) ile biten yılların en geç Şubat ayı sonuna kadar mal bildirimleri yenilenmektedir.

İlgi (a) Kanunun 2 nci, ilgi (b) Yönetmeliğin 3 üncü maddesi gereğince Bakanlığımıza bağlı merkez ve taşra teşkilatı personeli mal bildiriminde bulunacaklardır.

Buna göre;

1- İlgi (a) Kanunun 6/a, ilgi (b) Yönetmeliğin 9/a maddesi gereğince ilk defa göreve atananlar, göreve giriş için gerekli belgelerle birlikte mal bildirimi beyannamesi vereceklerdir.

2- İlgi (a) Kanunun 7 nci, ilgi (b) Yönetmeliğin 11 inci maddesi gereğince göreve devam edenler, sonu (0) ve (5) ile biten yılların en geç Şubat ayı sonuna kadar mal bildirimlerini yenileyeceklerdir.

3- İlgi (a) Kanunun 6/d, ilgi (b) Yönetmeliğin 10 uncu maddesi gereğince, personelin kendilerinin, eşlerinin ve velayeti altındaki çocuklarının, mal varlıklarında önemli bir değişiklik olduğunda, değişikliği izleyen bir ay içinde yeni edindikleri mal, hak, gelir, alacak ve borçlara münhasır olmak üzere ek mal bildirimi vereceklerdir.

4- İlgi (a) Kanunun 8/b, ilgi (b) Yönetmeliğin 6/b maddesi gereğince mal bildirimleri özlük işleriyle ilgili birimlere verilecektir.

5- Mal Bildiriminde bulunacak personel kapsamında bulunan eşlerin her biri ilgi (b) Yönetmeliğin 4 üncü maddesi gereği ayrı ayrı mal bildiriminde bulunmak zorundadır. Bu takdirde, eşlerden her biri, eşi ile velayeti altındaki çocuklarının da mallarını bildirecektir.

6- İlgi (a) Kanunun 6/f, İlgi (b) Yönetmeliğin 9/e maddesi gereği görevi sona erenler, ayrılma tarihini izleyen bir ay içinde mal bildiriminde bulunacaklardır.

İlgi (a) Kanun ve İlgi (b) Yönetmelik kapsamında mal bildiriminde bulunan personeller, "Mal Bildirim Formu"nu kendi el yazısı ile okunaklı bir şekilde doldurup, tarih ve imzasını atarak kadrosunun bulunduğu okul/kurumlarına teslim edeceklerdir. Ayrıca yazımız ekinde yer alan listeye tüm personelin bilgileri işlenerek mal bildirim zarflarını teslim ettiklerine dair ilgililerden imza alınacaktır. Müdürlüğünüzce mal bildirim zarfları ile teslim alındığına dair imzalı listenin elden ve ayrıca üst yazıyla da Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Özlük Bürosuna  13/01/2020 Pazartesi günü mesai bitimine kadar gönderilmesi gerekmektedir.

Personellerinize ait mal bildirimlerinin şubat ayı sonuna kadar MEBBİS'e işlenip işlenmediğinin kontrolünün ve mal bildirim formlarının eksiksiz alınması hususlarında tüm sorumluluk okul/kurum müdürlüklerine aitdir.

Bilgilerinizi ve yazımızın tüm personelinize imza karşılığı duyurulmasını önemle rica ederim.

Sevinç SAYAN

Mal Bildirimi Zarfı İçin TIKLAYINIZ.

Mal  Bildirimi Formu İçin TIKLAYINIZ.

Yayın: 08.01.2020 - Güncelleme: 08.01.2020 12:53 - Görüntülenme: 237