E Okula Fotoğraf Yükleme

Fotoğraf Düzenleme Programı ve BMP Dosyasını JPG´e Çevirme Programı İçin TIKLAYINIZ.

T.C

ANTALYA VALİLİĞİ

KEPEZ/ANTALYA

ŞERİFE TUFAN İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

E OKULA FOTOĞRAF YÜKLEMEDE İZLENECEK YOL

1-      Resim boyutlandırma programını bilgisayarımıza kuruyoruz (High Quality Photo Resizer)-(Okulumuz sitesinde Dosyalar bölümünde vardır)

2-      Daha önce çekmiş olduğumuz öğrencilerimizin fotoğraflarını vesikalık olacak şekilde kırpılmış olarak (Microsoft Office Picture Manager- Office kullanan her bilgisayarda vardır) masa üstüne kaydedin. Fotoğraf isimlerini öğrenci numaraları ile isimlendirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.)(Örnek: İlk Fotoğraflar, 1-A Gibi)

3-      Masa üstünde ayrıca bir tane boş klasör oluşturunuz. (Örnek: Son Fotoğraflar, 1-A E Okul …)

4-      Programın kurulumundan sonra açtığınızda bir “YENİ VERSİYON UYARISI” alacaksınız. Bu uyarıya HAYIR diyoruz.

5-      Program ana ekranında “Add Files”-Dosya Ekle- Masa üstünde kaydetmiş olduğumuz öğrencilerimizin fotoğraflarının bulunduğu “ilk fotoğraflar, 1-A” klasöründen tüm fotoğrafları seçtikten sonra sağ altta “AÇ” diyoruz.

6-      Fotoğraflar program içinde kendi formatıyla listelenecektir. Next(İleri) butonunu tıklayarak devam edin. Bu aşamadan sonra e-okul formatına dönüştürülmüş fotoğrafları program nereye kaydetsin sorusu ile karşılaşacaksınız. Buradan “BROWSE” linkini tıklayarak, daha önce masa üstünde oluşturmuş olduğunuz boş klasörünüzü hedef olarak belirleyin (Son Fotoğraflar, 1-A E Okul).

7-      Sağ alt menüde Next (İleri)’i tıkladıktan sonra gelen ekran çok önemlidir.

8-     Gelen Ekranda sol tarafta en boy oranlarını aşağıdaki gibi giriyoruz. Alttaki linki kaldırıyoruz ve sağ tarafta fotoğraf uzantısı olarak BMP yi seçiyoruz.

9-     Bu işlemden sonra tekrar Next(İleri)’i tıklıyoruz. Gelen ekranda efekt olsun mu sorusuna no efekti tıklıyoruz.

10-Sağ altta Next(İleri) tıkladıktan sonra gelen ekranda “START” linkine tıklıyoruz.

11-Bu işlemden sonra işlem görmüş bütün fotoğraflarınız daha önce belirlediğiniz boş klasörün içine aktarılacaktır. Yalnız bu fotoğraflar BMP uzantılı olacaktır.

12-BMP uzantılı fotoğraflarınızı JPG formatına dönüştürmek için okulumuz sitesinde bulunan bmptojpg.bat dosyasını yeni oluşan klasörümüzün içine yapıştırıp çalıştırıyoruz.

13-Fotoğraflarınız e okula yüklenmek için hazır hale gelmiştir.

Teşekkürler….

Soru ve sorunlar için: ayhanaltun0407@gmail.com

Word Olarak İndirmek İçin TIKLAYINIZ.

Resimli Anlatım İçin(PDF) TIKLAYINIZ.

Yayın: 30.12.2017 - Güncelleme: 02.01.2018 12:38 - Görüntülenme: 906