Dene yap Teknoloji Atölyeleri

Sayı: 56846674-700-E.216496031.01.2019

Konu : Deneyap Teknoloji Atölyeleri

İlgi: İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 25/01/2019 tarih ve 1835722 sayılı yazısı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının öncülüğünde ilimizinde bulunduğu 12 ilde teknoloji üretecek ortaokul ve lise öğrencilerine hizmet vermek üzere Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurulacağını belirten yazı ilişikte gönderilmiştir.

Yenilikçi bir eğitim modeli esas alınarak, tasarım üretim, robotik kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zekâ gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimlerin verileceği teknoloji atölyelerinde, geleceğin bilim insanları, araştırmacıları ve girişimcileri keşfedilerek bu alanda gelişmeleri için her türlü imkân sağlanacaktır.

4., 5., 8., 9. Sınıf öğrencileri ile lise hazırlık öğrencileri 03 Şubat 2019 gününe kadar www.deneyapturkiye.org adresindeki klavuz ve açıklamalar doğrultusunda ilgi bağlantıdan başvuru yapmaları gerekiyor.

Matematik, fen, algoritma ve genel kültür içeriklerinin olduğu, problem çözme, eleştirel düşünebilme, veri yorumlayabilme becerilerinin ölçüleceği sınav 17 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek olup gerekli duyuruların yapılması hususunda;

Bilgilerinizi ve  gereğini rica ederim.

Mehmet ÖZBAL

Yayın: 01.02.2019 - Güncelleme: 01.02.2019 15:27 - Görüntülenme: 430