BILSY Eğitim Programı Seminer Başvurusu

Sayı: 29102803-235-E.53861209.01.2019

Konu : BILSY Eğitim Programı

Seminer Başvurusu

İlgi: İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 08.01.2019 tarihli ve 511774 sayılı yazısı;.

İlimizde geçici koruma altında bulunan Suriyeli öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik Bakanlığımız çeşitli kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde eğitim faaliyetlerini destekleyici çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Bu bağlamda, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) ile Genel Müdürlüğümüz arasında yürütülen BILSY-Eğitim Programı kapsamında, "Oyun Yoluyla Türkçe Öğretimi" öğretmen seminerlerinin 1-4. sınıflara eğitim veren ve sınıfında Suriyeli öğrenci bulunan sınıf öğretmenlerini kapsayan öğretmen seminerleri; 12-15 Şubat 2019 tarihleri arasında Gaziantep´te, 19-22 Mart 2019 tarihleri arasında İstanbul´da, 02-05 Nisan 2019 tarihleri arasında Antalya´da ve 16-19 Nisan 2019 tarihleri arasında İzmir´de  düzenleneceğine dair Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 04/01/2019 tarih ve 307613 sayılı yazıları ekte gönderilmiştir.

Söz konusu eğitim ile ilgili ekte örneğini gönderdiğimiz Genel Müdürlüğümüz emirlerinin titizlikle incelenerek, okulunuzda bulunan  1-4 ilkokul öğretmenlerine ivedilikle duyurulması ve  e-araştirma.gov.tr adresinde yayımlanan "Oyun Yoluyla Türkçe Öğretimi" öğretmen eğitimi başvuru formu doldurararak ilgili seminere başvurularını yapmaları hususunda;

Metin AYHAN

Ek: Oyun Yoluyla Türkçe Öğretimi Faaliyet Takvimi

Oyun Yoluyla Türkçe Öğretimi

EĞİTİM PROGRAMI FAALİYET TAKVİMİ

TARİH ARALIĞI

HEDEF KİTLE

KİŞİ SAYISI

FAALiYET YERİ

FAALİYETE KATILACAK İLLER

ULAŞIM

KONAKLAMA

12-15 Şubat 2019

(son başvuru tarihi 21 Ocak 2019)

Gaziantep

Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Hatay, Mersin, Mardin, Adıyaman, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Malatya

Ücretler eğitim esnasında GIZ tarafından katılımcılara ödenmek kaydıyla rayiç bedeli üzerinden yapılacaktır.

19-22 Mart 2019

(son başvuru tarihi 18 Şubat 2019)

İstanbul

Eskişehir, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Düzce, Ankara, Zonguldak, Bilecik, Tekirdağ