BİLSEM Uygulama Takvimi ve Bireysel Değerlendirme Kriterleri

Sayı: 41157744-160.01.06-E.9013958                                                               07.05.2019

Konu:  BİLSEM Uygulama Takvimi ve Bireysel

Değerlendirme Kriterleri

İlgi   : İl Milli Eğitim Müdürlüğünün  06/05/2019 tarihli ve 8870606 sayılı yazısı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "BİLSEM Uygulama Takvimi ve Bireysel            Değerlendirme Kriterleri" İlgi yazısı ve ekleri yazımız ekinde gönderilmiştir. İş ve işlemlerin İlgi yazı doğrultusunda yapılması hususunda;

Gereğini rica ederim

Seher DEDEBEK

ANTALYA VALİLİĞİ

İl Millî Eğitim Müdürlüğü

Sayı: 34607553-160.01.06-E.8870606                                                                            06.05.2019

Konu: BİLSEM Uygulama Takvimi ve

Biresyel Değerlendirme Kriterleri

DAĞITIMLI

İlgi: Bakanlığımız Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 02/05/2019 tarih ve

8727814 sayılı yazısı.

"2018-2019 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu"  uygulama takviminde BİLSEM öğrenci seçim sürecinin ikinci aşaması olan ve 13/05/2019 tarihinde başlaması planlanan genel zihinsel yetenek alanı bireysel değerlendirilmelerinde görev alacak test uygulayıcısı bazı öğretmenlerin “Psikososyal Destek Programı Uygulayıcı Eğitimi Kursunda görevli olmaları nedeniyle 2018-2019 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzunda yer alan uygulama takviminde değişikliğe gidildiği, 09/08/2019 tarihine kadar devam etmesi planlanan  BİLSEM bireysel değerlendirme sürecinde yapılacak iş ve işlemlerin EK-1´de yer alan takvim doğrultusunda gerçekleştirileceği ilgi yazı ile bildirilmiştir.

19/04/2019 tarihinde “Bilim ve Sanat Merkezleri Grup Tarama Uygulama” sonuçları  açıklanmış ve bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin listeleri MEBBİS-BİLSEM Modülü Bireysel Değerlendirme İşlemleri menüsü üzerinden yayımlanmıştır.

Yetenek alanlarına göre bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin planlamaları, il tanılama sınav komisyonları tarafından 24/04/2019-03/05/2019 tarihleri arasında “MEBBİS BİLSEM Bireysel Değerlendirme İşlemleri” menüsü üzerinden yapılacak olup, Grup tarama uygulaması sonuçlarına göre genel zihinsel yetenek alanında bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin değerlendirme kriterleri ve uygulama esasları EK-2’de, resim yetenek alanında bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin değerlendirme kriterleri ve uygulama esasları EK-3’te, müzik yetenek alanında bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrencilerin değerlendirme kriterleri ve uygulama esasları EK-4’te belirtilmiştir.

Bilgilerinizi ve BİLSEM bireysel değerlendirme sürecinin ilgi yazı doğrultusunda gerçekleştirilmesi hususunda;

Yüksel ARSLAN

Vali a.