T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KEPEZ - Şerife Tufan İlkokulu

BİLSEM Grup Tarama Uygulamaları

T.C.

KEPEZ KAYMAKAMLIĞI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü


 


Sayı: 41157744-160.01.06-E.2604305130.12.2019

Konu: BİLSEM Grup Tarama Uygulamaları


DAĞITIM YERLERİNE


İlgi    : İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 27/12/2019 tarihli ve 25993618 sayılı yazısı.


2019-2020 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme sürecinin ilk aşaması olan  grup tarama uygulamasının 04.01.2020 Cumartesi günü tüm sınav salonlarında aynı zamanda ve  saat 11:30'da  tek oturum  halinde başlaması planlanmış olup tanılama süreci ile ilgili iş ve işlemlerin sistemli bir şekilde yürütülebilmesi için  ilgi yazı ve ekindeki ''Bilim ve Sanat Merkezleri Grup  Tarama Uygulayıcı Kılavuzu yazımız ekinde gönderilmiştir.

1- Ayrıca grup tarama uygulaması sürecinde kullanılacak tüm tabletlerin MDM'siz olmasına dikkat edilmelidir (Konu ile ilgili olarak MEBBİS yöneticileri ve Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce illerde görevlendirilen koordinatörler ve eğitmenler gerekli desteği sağlayacaklardır.)

2- Tanılama sürecinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için tarafınıza gönderilen bu kılavuzlardaki bilgilerin İl Tanılama Sınav Komisyonu marifetiyle grup tarama uygulamasında  görev alacak öğretmen ve idarecilere il ve ilçelerde toplantılar düzenlenerek ivedilikle anlatılması, toplantılarla  ilgili   geribildirim verilmesi  gerekmektedir.

3- Öğrencilere ait grup tarama uygulaması randevu bilgilerinin yer aldığı "Grup Tarama Sınavı Sınav Giriş Belgesi" e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden yayınlanmıştır. e-Okul Sisteminden (e-okul.meb.gov.tr) Sınav İşlemleri / Notlar ve Duyurular /Yazıcı Butonu /Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Seçme Sınavı E-Sınav Giriş Yeri Belgesi veya Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Seçme Sınavı E-Sınav Giriş Öğrenci Listesi basamakları izlenerek giriş belgeleri alınabilecektir. 

4- 25 Aralık 2019 tarihi itibariyle yayımlanan giriş belgesi çıktılarının  ilçeniz okulları  tarafından  e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminden alınıp, onaylanarak öğrenci velilerine teslim edilmesi   gerekmektedir. 

5- Ayrıca MEBBİS Sisteminden (mebbis.meb.gov.tr) Ana sayfada sağda Duyurular bölümünde "BİLSEM Salon Yoklama Listeleri"  butonuna basarak günlük salon yoklama listesi ile İl Sisteminden Bakanlık MEM İşlemleri / Notlar ve Duyurular /Yazıcı Butonu/ Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Seçme Sınavı e-Sınav Öğrenci  Sayıları alınabilecektir.

Bilgilerinize ve  belirtilen tarihte başlayacak olan grup tarama uygulamalarının sağlıklı bir şekilde  yürütülebilmesi  için  gerekli hassasiyetin gösterilmesi  hususunda ;

Gereğini rica ederim.

                                                                                

Muhsin BOZDAĞ

Müdür a.

Şube Müdürü 


Klavuz İçin TIKLAYINIZ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.12.2019 - Güncelleme: 30.12.2019 15:51 - Görüntülenme: 308
  Beğen | 0  kişi beğendi