T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANTALYA / KEPEZ - Şerife Tufan İlkokulu

2019 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvuruları

 

T.C.

KEPEZ KAYMAKAMLIĞI

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

 

 

 

Sayı: 82960671-903.02.01-E.9977153                                     21.05.2019

Konu: 2019 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı

           Yer Değiştirme Başvuruları

 

 

                                                    DAĞITIM YERLERİNE

 

 

İlgi : a) Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.

         b) Öğretmenlerin 2019 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu.

                                            

 Bakanlığımıza bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu öğretmenlerin 2019 Yılı Mayıs ayı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri, ilgi (a) Yönetmelik doğrultusunda  Bakanlığımızca hazırlanan ve http://personel.meb.gov.tr internet adresinde yayınlanan "2019 Yılı Mayıs Ayı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu" hükümleri çerçevesinde yürütülecektir.

                                      İl içi İsteğe bağlı atama başvuruları 21-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında http://mebbis.meb.gov.tr  adresinden elektronik ortamda yapılacak olup, başvuru süresi içinde eğitim kurumu, ilçe ve il milli eğitim müdürlüğünce onaylama işlemleri tamamlanacaktır. İl içi isteğe bağlı yer değişikliği isteğinde bulunacak öğretmenlerin MEBBİS kayıtlarını inceleyerek; hizmet süresi, hizmet puanı, sözleşmeli ve asker öğretmenlikte geçirdikleri süreleri ile başvuru ve atamalarına etki edebilecek diğer hususların,  yer değiştirme başvurularından önce kontrol etmeleri, varsa yanlışlıkların düzelttirdikten sonra tayin isteğinde bulunmaları gerekmektedir.

 Öğretmenler eksik bilgilerini güncellettirmeden/düzelttirmeden müracaatta bulunulması halinde sorumluluk kendilerine ait olacaktır. Okul Müdürlüklerince başvurular titizlikle incelenip gerekli şartları taşıyanlar onaylandıktan sonra, Elektronik başvuru formlarının 3 nüsha çıktısı alınacak  2 nüshası  başvuru yapan öğretmene imzalattıktan sonra (görev yaptığı il/ilçe dışında bulunan öğretmenlere göreve başladıklarında imzalatılması)  gerektiğinde incelenmek üzere birer örneği Okul Müdürlüğünce muhafaza edilecek olup, 1 (bir) nüshası ise Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları- Öğretmen Atama bürosuna belirtilen süre içinde elden teslim edilmesi gerekmektedir.

Bakanlığımızın 2019 yılı öğretmenlerin il içi  isteğe bağlı yer değiştirme duyurusunun 1. maddesi kapsamında, 30 Eylül 2019 tarihi itibari ile bulundukları eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içinde yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir. 

      2019 yılı il içi yer değiştirme başvurusu yapan ve ataması gerçekleşen öğretmenlerimizin, Bakanlığımızın 2019 yılı öğretmenlerin il içi yer değiştirme duyurusunun 24. Maddesi kapsamında sonradan oluşacak özür durumları hariç atamaları iptal edilmeyeceğinden, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için öğretmenlerimizin tercihlerini dikkatli yapması gerekmektedir.

 

 

ÖNEMLİ AÇIKLAMA:

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 50. Maddesinin 2. Şıkkı ile Bakanlığımızca yayınlanan 2019 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme duyurusunun 15. Maddesi doğrultusunca hizmetin gereği (soruşturma) görev yeri değiştirilenler, "il içinde görev yeri değiştirilenler daha önce görev yaptıkları ilçeye, ilçe içinde değiştirilenler ise daha önce görev yaptıkları eğitim kurumuna aradan üç yıl geçmeden atama isteğinde bulunamazlar" denildiğinden, tayin isteğinde bulunan öğretmenlerin tercihlerinin okul/ilçe milli eğitim müdürlüklerince dikkatli incelenmesi, tereddüte düşelmesi halinde Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları Yönetimi Öğretmen Atama Bölümü ile irtibata geçilmesi gerekmektedir.

Başvuru süresi içerisinde Bakanlığımız ve Müdürlüğümüzce yapılabilecek olan ek duyurular nedeniyle, Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğünün http://personel.meb.gov.tr ve Müdürlüğümüze ait http://antalya.meb.gov.tr internet adreslerinin eğitim kurumu müdürlükleri ve başvuru sahiplerince takip edilmesi gerekmektedir.

İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilçelerdeki eğitim kurumlarının norm kadro sayılarına göre öğretmen ihtiyaçları öğretmenlerimizin bilgisi olması amacıyla Müdürlüğümüz internet sayfasında yayınlanacaktır.

Bilgilerinizi ve yer değiştirme takviminde, öğretmenlerin başvuru tarihleri okul/kurum Müdürlükleri ile İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin onay tarihlerinin aynı olması nedeniyle, yukarıda yapılan açıklamalar doğrultusunda başvuruların bekletilmeden onaylanarak bir sonraki onay makamına iletilmesini, yazımız ve eklerinin ilçenizdeki Okul/Kurumlarda görevli tüm öğretmenlere imza karşılığı duyurulmasını  önemle rica ederim. 

 

                                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                                                              Sevtap ÇAM

Müdür a.

                                                                                                                         Şube Müdürü 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.05.2019 - Güncelleme: 22.05.2019 17:38 - Görüntülenme: 264
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
q,w,e,r,t,y,u,ı,o,p,ğ,ü,a,s,d,f,g,h,j,k,l,ş,i,z,x,c,v,b,n,m,ö,ç,