12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabul Edildiği Gün ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma Günü(Sorumlu Şubeler: 1-G, 1-F, 2-F ve 3-F Şubeleri)

Okulumuz 1-G ve F Şubeleri  1´er eser ile yarışmaya katılacaklardır. Yarışma için resim kağıdı (35*50) okulumuzdan temin edebilirsiniz. Eserleri 18.01.2019 tarihinde Müdür Yardımcımız Ayhan ALTUN´a teslim ediniz.( Not: Toplam 4 eser okulumuzu temsil edecektir.)

Sayı  : 90488883-300-E.24876127                                        25.12.2018

Konu: 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabul

Edildiği Gün ve Mehmet Akif ERSOY´u

Anma Günü

İlimiz okullarında kutlanacak olan İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY´u Anma Günü etkinleri ile ilgili 07 Mart 2008 tarihli ve 26809 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yönetmelik ve yarışma şartnamesi  ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 19/12/2018 tarihli ve 24481746 sayılı yazısı ekte gönderilmiştir.

Söz konusu Yönetmeliğin 6. Maddesinde belirtilen etkinlikler ve yarışma şartnamesi kapsamında  İlkokulların 1,2,3, ve 4. Sınıfları arasında resim, ortaokulların 5,6,7, ve 8. Sınıf öğrencileri arasında  şiir yarışmaları düzenlenecek olup, okulunuz öğrencilerine duyurularak  yarışmaya katılacak eserlerin 18.01.2019 Cuma günü mesai bitimine kadar  Temel Eğitim Kültür bölümüne teslim edilmesinin sağlanması hususunda;

Mehmet ÖZBAL

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

İstiklal Marşı’nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü Etkinlikleri çerçevesinde “Mehmet Akif Ersoy ” temalı  resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları düzenlenecektir.

GENEL BİLGİLER

1-YARIŞMALAR;

- İlkokul 1.,2.,3.,4. sınıfları arasında resim,

- Ortaokul 5., 6., 7., 8. sınıflar arasında Şiir,

- Ortaöğretim kurumlarında ise Kompozisyon dallarında düzenlenecektir.

2-Her kategoride ilk üç dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecektir.

-YARIŞMA ŞARTLARI :

ŞİİR DALINDA

1-Yarışmaya katılacak eser kendi özgün eseri olacak ve hiçbir yerde yayınlanmamış olacaktır.

2-Çizgisiz dosya kağıdına yazılacaktır.

3-Şiirler dolmakalem, daktilo veya bilgisayar ile yazılacaktır.

4-Dosya kağıdının arkasına ilçesi, okulun adı, öğrenci adı - soyadı, sınıfı ve numarası mutlaka yazılacaktır.

KOMPOZİSYON DALINDA :

2-Kompozisyonlar çizgisiz dosya kağıdına yazılacaktır.

3-Kompozisyonlar dolmakalem ya da daktilo, bilgisayar ile yazılacaktır.

4-Kompozisyonlar 2 sayfayı geçmeyecek, kağıdın arka yüzü kullanılmayacaktır.

5-Dosya kağıdının arkasına Yarışma konusu, ilçesi, okulun adı, öğrencinin adı ve soyadı, sınıfı ve numarası mutlaka yazılacaktır.

RESİM DALINDA :

1-Resimler 35x50 cm boyutlarında olacaktır.

2-Teknik serbest (kuru boya kalemleri kullanılmayacaktır.)

3-Resimler paspartusuz olacaktır.

4- Resimler katlanmadan rulo yapılmadan iki karton arasında muhafaza edilerek gönderilecektir.

5- Resimlerin arkasına ilçesi, okulun adı, öğrencinin adı ve soyadı, sınıfı ve numarası mutlaka yazılacaktır.

ESERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ  :

1-Yarışmaya katılan eserler okullarda oluşturulacak komisyonlarca değerlendirilerek, her dalda  ilk üç dereceye giren eserler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün belirleyeceği bir tarihte, okullar tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne  gönderilecek, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de 18 Ocak 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar her dalda ve kademede ilk üç dereceye giren eserlerin seçimini yaparak her dalda ve kademede ilk üç dereceye giren eserlerin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortaöğretim Şubesinde olacak şekilde gönderilecektir.

NOT: -Yarışmaya katılacak tüm eserlerin arkasına ilçesi, yarışma konusu, okulun adı,                                       öğrencinin adı - soyadı ile sınıfı ve numarası mutlaka yazılacaktır.

-Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecektir.

Yayın: 27.12.2018 - Güncelleme: 27.12.2018 16:21 - Görüntülenme: 317